גרירת רכבי שטח ורכבי 4X4 מהשטח
ישראלים וישראליות רבים, חובבי טיולים ורכבים, רואים ברכבי השטח השונים שילוב מושלם המשלב בין שתי אהבותיהם. נסיעה ברכבי שטח נעשית במתארי שטח מאתגרים, כשלא פעם אלו מובילים לצורך לגרור רכבים שנתקעו.
בישראל ניתן להתרשם מעשרות חברות המתמחות בחילוץ וגרירה של רכבי שטח. חברות אלו נמצאות זמינות 24/7 עבור אותם מטיילים, כשביכולתם לתת מענה רחב לחילוץ וגרירה של רכבי שטח במצבים מאתגרים ומסוכנים.
אצלנו ב-solomycar נהנים לקוחותינו מעולם רכבי השטח מרכישה ממגוון רחב של ציוד קצה לרכבי שטח, בין אם מדובר על צמיגים מהיצרניות המובילות בעולם המיועדים לנסיעה בשטחים מאתגרים ומורכבים ועד מוצרים נוספים שיהפכו את השהות שלכם בשטח לנעימה ובטוחה.
מהן הסיבות המרכזיות המובילות להיתקעות של רכבי שטח?
ניתן להצביע על מספר סיבות מרכזיות המובילות להיתקעות של רכבי שטח, כשאלו מצריכות חילוץ וגרירה שלהם.
סיבה מרכזית להיתקעות של רכבי שטח נוגעת בהתנהלותם של נהגים ונהגות רבים ה"לוקים" בהרפתקנות יתר. מדובר על התנהלות בה מפגינים אותם נהגים ונהגות ביטחון מופרז מידי ביכולותיהם וביכולות של הרכב שלהם לנוע בשטח.
במקרים אחרים, ישנם נהגים ונהגות הבוחרים לצאת לנהיגה במתארי שטח לא מוכרים ואף אסורים, בבחירת מסלולים המאתגרים מידי לרכב השטח שלהם וביציאה לנהיגה בשטח תחת מזג אוויר קיצוני, שיש בו לא רק להוביל להיתקעות רכבם, אלא לסכן את שלומם שלהם ושל שאר המטיילים שנמצאים עימם ברכב.
סיבה נוספת שמובילה להיתקעות של רכבי שטח יכולה לקרות בשל פגיעה פיזית ברכב השטח באופן שאינו מאפשר לרכב לנוע עוד. הפגיעה ברכב יכולה לקרות באחד מהחלקים הנמצאים בחלק התחתון שברכב או פגיעה חזקה בפאות הרכב.
רכבי שטח עלולים להיפגע בשטח מסלעים חדים, חלקי ענפים ארוכים וחדים, משערים שהונחו בשטח, נסיעה על גבי בורות פתוחים ואף פגיעה בבקר ובעלי חיים. במקרים והרכב נפגע, חשוב לוודא האם הפגיעה מחייבת חילוץ וגרירה. במקרים רבים, ניתן יהיה להגיע בנסיעה קצרה ובטוחה לכביש גישה ומשם לבצע העברה קלה ומסודרת יותר של הרכב אל המוסך.
ישנם מקרים נוספים בהם היתקעות רכב שטח קורית בשל התרוקנות מכל הדלק. במקרים אלו, נהגים ונהגות לא העריכו בצורה נכונה אודות כמות הדלק שתספיק להם בנסיעה בשטח, כשהם מוצאים עצמם באמצע טיול ממונע פשוט תקועים עם הרכב נטול כל טיפת דלק.
על מנת להימנע ממצבים בו אנו נתקעים עם רכב השטח שלנו, רק בגלל התרוקנות מכל הדלק, חשוב לבחון את מסלול הנסיעה בשטח בצורה יסודית ולנסות לאתר האם ניתן לתדלק את רכבי השטח בתחנות דלק הסמוכות למסלול הנסיעה, או לחלופין להצטייד בדלק במכלים שאותם ניתן לשאת יחד עם רכב השטח.
סיבה טרגית יותר המצריכה חילוץ וגרירת רכב שטח חלה במקרים מצערים בהם רכב שטח מתהפך. כאן קיים צורך בביצוע חילוץ הנחשב מורכב יותר, כשיש לדאוג תחילה לחילוץ הנהג והנוסעים ברכב ורק אז להתפנות לחילוץ הרכב ההפוך. במקרים אלו ירצו המחלצים, במידה והדבר אפשרי, להשיב את הרכב על גלגליו ורק אז לבצע גרירה וחילוץ שלו באופן בטוח יותר.
נסו תחילה לחלץ את רכב השטח שלכם באופן עצמאי
חשוב להבין שלא כל היתקעות עם רכב השטח שלכם מצריכה באופן מידי חילוץ וגרירה של צוות מחלצים.
במקרים ובהם התחפרתם עם רכב השטח שלכם, ניתן לנסות ולהוריד את לחץ האוויר בגלגלים ואז לנסות ולחלץ את הרכב מהנקודה בה התחפר באמצעות דחיפת הרכב מאחור, כשהנהג לוחץ על דוושת הגז.
במקרים רבים, ניתן יהיה להיחלץ מההתחפרות באדמה באמצעות שימוש באת חפירה. פינוי האדמה סביב הגלגלים התקועים יכולים ליצור נתיב נוח שיאפשר לחלץ את הרכב, כשגם כאן דחיפתו כשהנהג לוחץ על דוושת הגז תאפשר לכם להמשיך בטיול מבלי הצורך להזמין צוות חילוץ וגרירה.
שלבי החילוץ העיקריים של רכב שטח
השלב הראשון בחילוץ רכב השטח מתייחס להערכת המצב בו אתם נמצאים. בהערכת המצב תוכלו להתרשם מהיקף הבעיה ומכאן לבחון האם תוכלו לחלץ את רכב השטח בעצמכם, או שיש צורך לקרוא לחברת חילוץ וגרירה.
בהערכת המצב, ניתן כמובן לבחון את השימוש בחילוץ רכב השטח שלכם באמצעות רכבי שטח אחרים הנמצאים במקום, או בציוד שנמצא באחד מאותם רכבים. לא פעם, מטיילים רבים הנמצאים באזור ואף אנשים המתגוררים בישובים בסמוך יוכלו להעניק לכם עזרה בחילוץ הרכב.
לאחר הערכת מצב ראשונית של המצב בו אתם נמצאים עם רכב השטח שלכם, חשוב להתחיל ולהכין את ציוד הגרירה. במקרים בהם לא הצלחנו לחלץ את רכב השטח שלנו באופן עצמאי, חברת החילוץ והגרירה שתגיע תהיה כבר אחראית על שלב זה. שלב בו היא תכין את ציוד הגרירה, שיכלול, בין היתר, שרשראות ברזל, רצועות, גרר, כננת ועוד.
לאחר הכנה ופריסת הציוד בו נשתמש, השלב השלישי כולל את חיבור רכב השטח התקוע לכלי שאמור לגרור אותו. חיבור הרכב חשוב שיעשה באופן מקצועי וזאת בכדי להבטיח כי גרירת רכב השטח לא תוביל לתלישה של חלקי רכב נוספים ולפגיעה של חלקים אחרים.
לאחר חיבור הרכב, השלב הרביעי כולל את פעולת הגרירה עצמה. כאן יש לבצע את פעולת הגרירה בצורה מבוקרת ואיטית ולעקוב אחר מצב רכב השטח הנגרר במבט, תוך שימת לב למקרים של דליפת דלק ושמנים וסימנים מסכנים אחרים.
השלב האחרון כוללת את הובלת רכב השטח לטיפול. אם לאחר גרירתו, לא ניתן להניעו ולנסוע איתו ישירות למוסך, יש להעמיס את הרכב על גבי גרר שיובילו ישירות למוסך המטפל או לחניון שבו הרכב ימתין עד הטיפול בו.
חילוץ רכבי שטח מאדמה מדברית
ישראלים וישראליות רבים נהנים לטייל עם רכבי השטח שלהם בשטחים מדבריים הזמינים לטיולים במרחבי הנגב הפתוחים. חלק מחברות החילוץ והגרירה, הממוקמות בדרום, מתמחות בחילוץ של רכבי שטח שנתקעו והתחפרו בתוך אדמה מדברית.
היתקעות רכב השטח בחול מדברי איננה מצריכה, באופן אוטומטי, קריאה לצוות חילוץ וגרירה. גם כאן, חשוב להעריך את המצב ולנסות לבצע חילוץ של הרכב באמצעות יצירת משטח חלופי שיעניק חיכוך מספק לגלגלי הרכב. ניתן למקם מתחת לאותם גלגלים משטח עץ ולמקם אבן גדולה ויציבה מאחור ולנסות לחלץ את הרכב יחד עם דחיפתו על ידי שאר הנוסעים.
במקרים ובהם ההתחפרות איננה מאפשרת חילוץ עצמי, קריאה לחברת חילוץ לגרירה באזור הנגב תאפשר לכם ליהנות מצוות המתמחה בחילוץ רכבים מתוך אדמה מדברית וזאת באופן שיאפשר לכם להמשיך בטיול שלכם, תוך שימת לב למספר דגשים שעליהם חשוב להקפיד.
מהם טווחי המחירים לחילוצים מהשטח?
עלות חילוץ רכב שטח תלוי במספר פרמטרים. חילוצים של רכבים שמצריכים עבודה של פחות מ-15 דקות יגיעו למחיר מרבי של 260 ₪, כשחילוצים ארוכים יותר בזמן יכולים להגיע ל-400 ₪ ויותר מכך, בהתאם למורכבות החילוץ.
במקרים קיצוניים בהם יש צורך לחלץ את רכב השטח באמצעות מנוף (מקרים שבהם, לרוב, רכב השטח התהפך באופן שרק עם מנוף ניתן יהיה לחלצו מהשטח), יהיו חילוצים יקרים באופן משמעותי כשמחירם המרבי ינוע סביב ה-4,000 ₪.