מסגרות לוחית רישוי לרכב
תחום האביזרים לרכב הינו תחום רחב ומגוון. אביזר נוסף שאותו ניתן לראות על גבי רכבים רבים הן מסגרות לוחיות רישוי לרכב. בישראל, רוב המסגרות שתראו על רכבים מגיעות בצבע סטנדרטי שחור.
גם בנוגע למסגרת ללוחית רישוי ברכב, אנו ב-solomycar מאפשרים לכלל לקוחותינו ליהנות ממסגרות ללוחיות רישוי לרכב במחירים הנעים בין 19 ל-50 ₪. ביקור בעמוד שלנו יאפשר לכם לרכוש מסגרות D3 קרבון בצבעי לבן, ורוד ואדום.
מהי בעצם לוחית רישוי?
לוחית רישוי הינה לוחית העשויה לרוב פלסטיק או מתכת המקובעת לכלי רכב ונגררים שונים. לוחיות אלו מהוות בעצם את הזיהוי הרשמי של כל כלי רכב ונגררים. ברוב רובן של המדינות, לוחיות הזיהוי יהיו מקובעות בשני מקומות – בחלק הקדמי והאחורי של כלי הרכב.
על גבי הלוחיות מופיע בעצם מספר סידורי או קוד המרוכב גם מספרות וגם מאותיות. לצד המספר הסידורי, לוחיות הרישוי מאופיינות בצבעים מסוימים, בשמות הרשויות המפיקות אותן ואף בסוגי הרכב.
הקלדה של מספר לוחית הרישוי במערכות מידע שונות (לרוב מדובר במערכות ממשלתיות) מאפשר לקבל מידע אודות כלי הרכב, כשמידע זה כולל את יצרן הרכב, הדגם, שנת היצור של הרכב ואף מידע הכרחי הנוגע לבעלי הרכב.
לוחיות הרישוי משמשות גופים נוספים, דוגמת מוסכים וחברות ביטוח, כשבחלק מהמדינות ניתן לקבל מידע, על בסיס המספר בלוחית הרישוי. מספא הרישוי מאפשר לדעת האם כלי הרכב עבר את מבחני הרישוי השונים המחייבים בחוק והאם המיסים שולמו במלואם ובזמן.
מתי החל השימוש בלוחית רישוי?
לוחיות הרישוי הראשונות נראו יחד עם המעבר שנעשה בשימוש בכלי רכב ממונעים, כשאלו כונו תחילה "היתרי נהיגה". בשנת 1893 החל השימוש בלוחות רישוי בבירת צרפת פריז, כששלוש שנים אחרי אלו נראו גם בגרמניה. הולנד הייתה המדינה הראשונה בה השימוש בלוחות רישוי הפך לחובה מ-1898.
בארה"ב הייתה מדינת ניו יורק הראשונה שהנפיקה לוחיות רישוי משנת 1901. בהמשך השנים, רוב מדינות ארה"ב לא דאגו להנפיק לוחיות רישוי ובעלי רכבים נאלצו לדאוג להנפקתם באופן עצמאי, כשמערב וירג'יניה ומסצ'וסטס היו הראשונות שהנפיקו את לוחיות הרישוי עבור בעלי הרכבים.
בישראל הוחלט על ייצור של לוחות רישוי בצורה מסודרת תחת המשטר הבריטי ב-1917, כשבאותה עת הוחלט על חמישה אזורי רישוי שכללו את ירושלים, חיפה, יפו, שכם ועזה. עם השנים חלו שינויים במספור וקטלוג לוחיות הרישוי בישראל, כשמשנת 2017 החלו להנפיק לוחיות רישוי בנות שמונה ספרות.
האם קיים איסור בישראל ובמדינות אחרות לעשות שימוש במסגרת ללוחית רישוי?
בישראל לא קיים כל איסור בחוק לעשות שימוש במסגרת ללוחית רישוי. את עיקר הוראות החוק הנוגעות ללוחות הרישוי בישראל נמצא בתקנות התעבורה. חשוב לציין, שאותה מסגרת לא תהפוך לאביזר שפוגע בנראות ושלמות לוחית הרישוי, כשבמקרים אלו אתם עלולים להיעצר על ידי שוטרי התנועה.
בחלק ממדינות ארה"ב, למשל, חל איסור בחוק לעשות שימוש באותן מסגרות, וזאת בכדי למנוע מראש את האפשרות שאותה מסגרת תפגע בבהירות המידע על גבי לוחית הרישוי. לצד האיסור לשימוש באותן מסגרות, ישנו גם איסור, בחלק מאותן מדינות, לעשות שימוש בציפוי שקוף ללוחית הזיהוי, כשציפוי זה אמור למנוע את קריאת המידע באמצעות אמצעים אופטיים שונים.
מאילו חומרים רצוי שמסגרת לוחית הרישוי תהיה עשויה?
חברות העוסקות בייצור של מסגרות ללוחיות רישוי לרכב שואפות, כמובן, ליצור לוחיות רישוי העמידות מפני חלדה וקורוזיה. בחלק ניכר באותן תעשיות נראה מסגרות ללוחיות רישוי העשויות מפלדת אל חלד עם ציפוי כרום, כשאחרות אף מייצרות לוחיות רישוי הכוללות סיליקון או אלומיניום וקרבון.
לוחיות הרישוי הראשונות, שנוצרו לפני יותר ממאה שנים, נוצרו מחרסינה שהופקה בטמפרטורה גבוהה על גבי לוחות ברזל או קרמיקה, כשאלו נחשבו ללוחיות רישוי שבירות, כשאותן קשה לאתר על ידי אספנים . שנים קדימה, נוצרו לוחות הרישוי במדינות השונות מקרטונים, פלסטיק ועור, כשבתקופת מלחמת העולם השנייה נוצרו לוחות רישוי מנחושת ופולי סויה דחוסים.
מהו הגודל הסטנדרטי של מסגרת לוחית רישוי?
הגודל הסטנדרטי של לוחיות הרישוי בישראל נע סביב קוטר של 30 ס"מ. בעת רכישה של לוחיות רישוי ניתן, ברוב המקומות, לבחור בין מסגרת מרובעת או כזו שפינותיה עגולות (בארה"ב מכונה מסגרת זו כ"מסגרת בועה").
בכל מדינה ניתן לראות גודל סטנדרטי שונה של לוחיות הרישוי. קביעת גודל הלוחות נקבע לרוב בהתאם לכמות המספרים והאותיות על גבי לוחות הרישוי ומכאן גם גודל המסגרות הסטנדרטיות משתנה ממדינה למדינה.
ברוב המקרים, רכישה אונליין של מסגרות ללוחות רישוי ממדינות אחרות, הנעשות על ידי ישראלים, עלולות להפוך לרכישה מיותרת, כשאותן מסגרות לא יתאימו בצורה מושלמת לגודל לוחיות הרישוי הקיימות בישראל.
בישראל וברחבי העולם קיימים אספנים של לוחיות רישוי, כשאלו מציגים את האוסף הרחב שלהם ועושים שימוש במסגרות ייחודיות וצבעוניות, כשאלו הופכות גם כן לפריט אספנים, לבטח כשבשנים האחרונות ניתן לרכוש מסגרות ללוחיות רישוי העשויים חומרים וצבעים שונים, כפי שניתן למצוא, כאמור, באתר שלנו.
מה ההבדל בין מסגרת לוחית הרישוי שמקבלים מהמוסך לבין אלו שנמכרים אצלנו ב-solomycar?
אצל נהגים ונהגות רבים בישראל, ניתן להבחין שעל גבי לוחות הרישוי של רכביהם ישנה מסגרת פשוטה, עשויה פלסטיק, לרוב בצבע שחור שהותקנה על רכבם מטעם המוסך שמטפל ברכבם. ברוב רובן של המסגרות ניתן לראות בחלק התחתון של המסגרת את שם המוסך, כתובתו ומספר הטלפון שלו.
שימוש באותן מסגרות פלסטיק פשוטות, המסופקות על ידי המוסכים, הופכות בעצם לפרסומות עבור אותן מוסכים. עבור חלק מהנהגים והנהגות בישראל, הימצאות אותה מסגרת פשוטה ושבירה, כשעל גביה פרטי המוסך, אינה מפריעה והם נמנעים מהחלפה שלה במסגרת עמידה, חזקה וייחודית.
ישנם מקרי בהם ניתן לראות שאותן מסגרות פשוטות, העשויות פלסטיק שביר, הופכות לאביזר שפוגם בנראות לוחות הרישוי שלכם. לאחר מספר שבועות, רוב רובן של אותן מסגרות זזות ממקומן ומסתירות חלק מהמידע על גבי לוחות הרישוי, כשבמקרים אחרים אלו נשברות ומתפוררות עד למצב שחלקים מהן עלולים לפגוע בנראות החיצונית של הרכב.
נראות מספרי לוחית הרישוי
חשוב להדגיש כי שימוש במסגרות ללוחיות רישוי חייב להיעשות מבלי שאלו יהפכו לאביזר המשבש את נראות המספרים ושאר התוכן על גבי לוחית הרישוי. על אותן מסגרות להיות מקובעות בצורה יציבה, כשאין עליהן חומר שקוף או כזה שיש בו לגרום לעמימות נראות לוחות הרישוי.
בתקנות התעבורה בישראל מודגש כי על לוחיות הרישוי להיות נקיות ונראות, כשאין להסירן מן הרכב בכל מצב, אין להוסיף אליהם מידע נוסף, כשברכב מנועי עליהן להיות מוארות ונראות למרחק של 20 מטרים תחת מזג אוויר נאה ונוח.
אנו ב-solomycar ממליצים להימנע מניסיונות קיבוע של מסגרת לוחית הרישוי באופן מאולתר וחובבני באמצעות דבקים שעלולים למסך את נראות לוחות הרישוי ואף שימוש בברגים שונים שמצאתם אצלכם בבית.
שימוש במסגרות תקינות, כפי שתמצאו באתר שלנו, יאפשר לכם ליהנות ממסגרות עמידות, מקובעות וכאלו המתאימות לכלי הרכב בישראל וזאת לפני שתוכלו להשוויץ בפני חבריכם על מסגרת לוחית רישוי צבעונית וייחודית התורמת לנראות והיופי של הרכב שלכם.